Over ons

Dasselaar Asian Food, een groothandel gevestigd te Nijkerk. Onze oorsprong en expertise is ontstaan in de Aziatische markt. Uitgegroeid tot een leverancier welke levert aan ieder soort restaurant. Of het nu gaat om een afhaalrestaurant, een ALL YOU CAN EAT concept of zelfs een zorginstelling. Ons assortiment is erop afgestemd om iedere klant volledig te kunnen bedienen. Voor al uw producten en wensen, bent u bij ons aan het juiste adres.

Al 70+ jaar vooruitstrevend

Gestart in de 20ste eeuw. De oorsprong van ons familiebedrijf pur sang ligt in de eierenhandel. Het kopen, sorteren, verkopen en uitleveren van de eieren aan de verschillende sectoren; van kaaswinkels tot aan bedrijfsrestaurants en ook aan de destijds opkomende Aziatische markt.

Door het leveren van eieren en onze betrokkenheid is er meer vraag ontstaan naar meer aanverwante producten; kip, vlees, rijst, bami, sauzen, enzovoorts. Hierdoor is in de loop der jaren ons specialisme gegroeid en is Dasselaar Asian Food zich steeds meer gaan richten op de verschillende markten. Als een vis in het water, met mensen die de taal van deze sector(en) spreken. Met het verstrijken der jaren hebben wij ons assortiment fors uitgebreid ook in niet Aziatisch georiënteerde producten. Vanuit deze opgedane kennis over andere sectoren (zorg, industrie, hotels, groothandels) kunnen wij u deze producten leveren.

Dasselaar Asian Food is en blijft vooruitstrevend in zijn marktbenadering en productontwikkeling. Wij helpen u graag mee aan het verassen van uw gasten.

Neem contact op

Hoe het begon

Opa van Dasselaar als zijnde de 1e generatie is gestart met het uitventen van eieren op een bakfiets. Al fietsend vanuit Nijkerk naar Utrecht, nadat in de vroege uurtjes de eieren op maat waren gesorteerd en gereed gemaakt voor de verkoop. Later kwamen daar de verse kippen bij en waren we zo ver dat de bakfiets ingeruild kon worden voor een kleine bestelauto. De handel en het assortiment breidde zich snel uit en zo ook de toeleveringsgebieden. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een groothandel met een landelijke dekking. Na zoveel jaren, zijn we zover dat 3e generatie het stokje heeft overgenomen. Dus een familiebedrijf pur sang!

Waar we nu staan…

Na een aantal verhuizingen en fikse uitbreidingen zijn wij “neergestreken” aan de Galvanistraat 44 te Nijkerk. Daar is de beschikbare grond optimaal benut en hebben wij met onze magazijnen (koel-, diepvriesproducten & droge kruidenierswaren) en kantoren. Dit alles met een totaaloppervlakte van 18.000 m2.

Ons assortiment is uitgebreid naar 3500 voorraadartikelen in alle gelederen. Dagelijks gemiddeld 11 vrachtwagens onderweg. Van bakwagens tot aan complete 13,6 meter trailer combinaties. Iedere dag gaan we weer de uitdaging aan om beter te worden en ons te profileren als de leverancier van een totaalpakket aan de foodsector in de breedste zins van het woord.

Medewerkers

Het aantal medewerkers is meegegroeid met de expansie van ons bedrijf.

Hoeveelheid voorraad artikelen

Het aantal artikelen welke wij uit onze bestaande voorraad kunnen leveren. Daarnaast hebben we ook nog zo’n 750 artikelen welke op bestelling kunnen worden geleverd. Een totaal assortiment nodig, geen punt, wij gaan ervoor!

Miljoen colli’s per jaar

Het aantal colli’s (dozen) welke wij per jaar verzamelen en bij onze klanten leveren. Dit aantal is nog altijd groeiende omwille van het feit dat steeds meer restaurants onze professionaliteit gaan waarderen.

Langdurige relaties met

onze trouwe klanten

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones is dé hotspot van Haarlem. Gelegen aan de Zijlstraat 56-58 kun je bij hen genieten van frisse wijntjes, meer dan 30 soorten speciaal bier en uiteraard van hun Asian streetfood & sushi. Aziatische gerechten met hier en daar een westerse twist. In hun stoere en vernieuwende sfeer kun je genieten van een onwijs lekker avondje uit!

Trots als Dasselaar Asian food, een deel te mogen uitmaken van dit unieke concept! Speciale producten, welke met zorg worden geselecteerd. Dit in samenspraak met hun inkoopafdeling en de koks. Iedere keer weer verrassend, innovatief en onderscheidend. Een gewaardeerde klant! Die Dasselaar Asian food de mogelijkheid biedt naar een volgend niveau door te groeien. Het bewijs dat wij geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

Miyagi and Jones is ook gevestigd in Utrecht & Arnhem.

Website:

Miyagi & Jones, Haarlem